به چه شکل استودیو های موسیقی را بدون کرونا کنیم؟
به چه شکل استودیو های موسیقی را بدون کرونا کنیم؟
این روز ها اهالی موسیقی هم مثل صنفهای دیگر مشغول تولید می باشند . درست است که حجم تولید آثار آوا مانند گذشته نیست اما از اوایل دوران شیوع کرونا یه خرده بیشتر شدهاست . با وجود این که کنسرتی هم برگزار نمی شود گشوده نیز موزیسینها و هنرمندان سبکهای متعدد موسیقی به امید بهبود موقعیت تولید مینمایند . دراین شرایط که مجدد موج جدیدی از شیوع ویروس کووید – 19 آمده است ضبط و تولید آهنگ هم خطرها زیادی دارد . چراکه استودیوهای موسیقی اغلب فضاهای بستهای دارند که در آنان چند نفر همزمان حضور دارند . برای بررسی نکات بهداشتی ایجاد آهنگ و پیشیگری از شیوع کرونا سراغ پزشک معالج «مسعود صابری» رفتیم . این کارشناس جراحی مغز و اعصاب و روان و خواننده پاپ نکات مهمی را در مصاحبه با وب سایت «موسیقی ما» برای پیشگیری از کرونا یادآور شد .
مسعود صابری در ابتدا ذکر کرد : «اکثر بچههای موسیقی زحمتکش می باشند و ساعت ها را در استودیوها میگذرانند . بچههای موسیقی و هنر خیلی وقتها تغذیه به موقع و درست ندارند یا این که خواب قابل قبولی نیز ندارند . برآیند تمامی این موارد منجر می گردد که سطح ایمنی بدن کاهش یابد . اکثر زمان ها اهالی موسیقی جوان می باشند البته به موقع طعام نخوردن و دیر خوابیدن و تغییر تحول سیکل معاش سبب ساز تحت وارد شدن مرحله ایمنی تن میشود . از سمت دیگر عمده استودیوها فضاهای محدود دارا هستند که در زیرزمینها یا این که فضاهای بسته میباشند و تهویه قابل قبولی ندارند . همینطور یکسری نفر در یک فضای سربسته کنار نیز می باشند و تمامی این موردها سبب می گردد که ریسک و خطر انتقال ویروس در استودیوها بیشتر باشد . خوشبختانه در ماههای قبلی هرچه سفارش بهداشتی داشتیم , سالمندان بیشتر بدون شوخی گرفتند . ولی متأسفانه جوانترها و همسایه آهنگ که اکثر اوقات برنا می باشند متأسفانه رعایت نمیکنند و مهاجرت میروند و دورهمی دارا هستند . لازمه ساخت یک کار خیر در دل همین رفت و آمدها و کنار نیز بودن ترانهسرا و آهنگساز و خواننده است البته شرایط کنونی ماجرا بدی است و بایستی جدیتر برخورد شود . »
وی آنگاه به لزوم استفاده از ماسک اشاره نمود : «اوایل تفکر میکردیم انتقال ویروس فقط از طریق سطح ها انجام می شود اما هرچه جلوتر رفتیم متوجه شدیم که انتقال از طریق ذرات تنفسی نیز خصوصاً در اماکن سربسته مثل استودیوها صورت می گیرد . پس اگر میخواهند ساز بزنند یا وکال ضبط نمایند , بهتر است در استودیو گشوده باشد و هوا جریان پیدا نماید . همینطور خوبتر است خنک کننده روشن باشد و با مسافت , نفر آن گاه ضبط نماید . میتوانند به یاری الکل هفتاد درصد یا سفیدکننده یک درصد سطوح را به کرات ضدعفونی نمایند . بچهها نباید با نیز دست بدهند و چه بسا نباید با پشت دست , مشت بزنند . این حرکت نیز باعث ارتقا خطر انتقال می گردد . دوستانی که برای ضبط یا حضور پشت دستگاهها به استودیو می روند حتماً ماسک بزنند . زدن ماسک احتمال انتقال از شخص سالم البته ناقل را کم می کند . این موارد نکات سادهای است که امیدوارم جدی رعایت شود . می خواهم از شما و تمامی خوانندگان خوش صدا که میلیونها نفر دوستشان دارند خواهش کنم که به فرهنگسازی به کارگیری از ماسک یاری نمایند . مردم زمانی ببینند یک خواننده خوش صدا ماسک زده است آن ها نیز تبعیت می نمایند . این کمک را از شما نیز میخواهم . »
صابری آنگاه اشارهای نیز به بحث برگزاری احتمالی کنسرتها دراین وضعیت داشت : «سالنهای برگزاری کنسرت معمولاً بزرگ می باشند و تهویه دارند ولی مهمترین اصل در برگزاری اجراهای زنده , رعایت مسافت فیزیکی دو متر و به کار گیری از ماسک است . تصمیم کلان کشوری نیز بایستی در زمینههایی مثل مسافت صندلیها و عدم حضور مخاطبان در صف اتخاذ شود . ولی برای بچههای خوب نوازنده و خوانندگان و کارداران اجرایی , رعایت فاصله فیزیکی دو متر اهمیت متعددی دارد . ضمن استعمال از ماسک باید حتماً دستان خود را نیز بشویند . می بایست مراقب لوازم و لباسهای خویش باشند که آلوده و کثیف نشوند و پیش از حضور در منزل , لباسهای آلوده را از بدن خارج و بلافاصله استحمام نمایند . »
مسعود صابری در رابطه بحث فاصله فیزیکی در استودیوها هم خاطرنشان کرد : «فاصله فیزیکی در استودیوها از این جهت اهمیت دارد که ممکن است زمانی من صحبت میکنم , ذراتی از طریق بزاق یا این که تنفس من در فضا پخش شود . چه بسا برای فضاهای روباز هم پیشنهاد می کنیم که دو نفر از هم دو متر فاصله داشته باشند . از سمت دیگر حتی اگر سوای علامت هستیم نیز می بایست ماسک بزنیم چون ماسک برای افرادی است که علامت ندارند تا مبادا ویروس کرونا را منتقل نمایند . نکته دیگر این است که در استودیو بین زمانهای ضبط بایستی ده تا سی دقیقه مسافت باشد و پنجرهها را بگشایند و هوا جریان داشته باشد و بعد از آن نفر آن گاه وارد شود . دوستان هنرمند از استودیو به خانههایشان میروند و باید رفت وآمد حساب شده داشته باشند . به فکر سلامت خانوادههای خویش باشند و واقعاً درخواست می کنم که دوستان , ترددهای خود را محدودتر نمایند . »
مسعود صابری در پایان ذکر کرد : «طیف گستردهای از هم محلی آهنگ واقعاً زحمتکش میباشند و هیچ شغل یا این که حمایت دیگری ندارند و ماهها است که عمل نمی کنند و نظیر خیلی از قشرها جامعه مظلوم میباشند . از تیمهای اجرایی و خدماتی کنسرتها تا نوازندگانی که عشق و علاقه آن ها ساز زدن برای مردمان بود . خوانندهها و کنسرتگذارها و همگی دست اندرکاران مربوط به اجراهای آهنگ این روز ها بیکار می باشند و امیدوارم روزهای عالی بیاید و مجدد کنار یکدیگر جمع شویم و مردم نیز شاد شوند . »