گفتگو با گروه موسیقی «همراز»
گروه آهنگ سنتی «همراز» ملایر از جمله گروههای فعال و پیروز سالهای اخیر این شهر و استان همدان است کهاین روز ها علیرغم تعطیلی فعالیتهای همگانی به دلیل شیوع ویروس کرونا , کماکان دست از برنامهریزی و فعالیتهایش نکشیده و ضمن رعایت نکات بهداشتی سعی بر آمادهسازی و پیگیری فعالیتهای هنری خویش دارا هستند .
مختصری از گفتوگو با «رضا قدسی» قیم این تیم را به دنبال میخوانید .
در صدر مختصری از برنامهها و فعالیتهای سال گذشته تیم خویش بفرمایید .
مجموعه آهنگ «همراز» کار قانونی خودش را از سال ۱۳۸۲ آغاز و تا به امروز به اجراهای متفاوت در قالب کنسرتهای داخلی و فرنگی , جشنوارههای ملی و منطقهای و ضبط اثرها مجموعه در قالب گالری پرداخته و هنرمندان اکثری را به جامعه آهنگ معرفی نموده است . در سال پیشین نیز درپی فعالیتهای همیشگی تیم , اجرای دو کنسرت مردادماه در ملایر و آبانماه در تهران و هم انجام اقدامات اول در زمینهی ضبط گالری نو از جمله فعالیتهای این مجموعه بوده است .
از حالت و حالت خویش و مجموعه همراز دراین روز ها کرونا بگوئید .
عبد و بنده نیز به تلاش اعضای همراه و همدل مجموعه همراز , درین روزها قرنطینه و کرونا همچنان به کار و تمرینات دارای انسجام و برنامهریزی برای کنسرتها و حضور در جشنوارههای آینده و ضبط گالری نو خویش ادامه میدهم , با رایزنی و هماهنگیهای انجام شده برگزاری کنسرت در یکی کشورهای همسایه ( که به دلیل قطعی نشدن از ذکر اسم آن جلوگیری میکنم ) در همین سال از برنامه های پیش روی تیم «همراز» است
چالش کرونا و وضعیت مو جود چه پیامدها و تاثیراتی در حوزه آهنگ می تواند داشته باشد؟
متاسفانه درپی معضل جهانی ناشی از شیوع ویروس کرونا مراحل ایجاد و عرضه محصول ها موسیقایی و نظام اقتصادی آوا دستخوش حالت نابسامان و پیچیدهای شد و تمام فعالیتها به شکل تعلیق درآمد که تا به امروز هم ادامه دارااست و صدالبته که گذشته از هر بهره و دستاوردی این تن درستی مردمان است که به شدت می بایست در حق تقدم صیانت باشد .
با اعتنا به اینکه شیوع ویروس کرونا یک غافلگیری محض در عالم بود که هیچ کشوری آمادگی میزبانی آن را نداشت فعلاً می بایست سیاستهای کوتاهمدت به یاری صنعت های فرهنگی و هنری آسیبپذیر بیاید و به یقین اینجانب نقطه استارت این حمایتها طبیعتاً آموزشگاههای آوا و صنعت های جانبی میباشند که از اجرای زنده آهنگ هم بازماندهاند .
به حیث اینجانب ضرورت داراست تا دولت با بستههای معیشتی کارشناسی شده به امداد بخش محرمانه فعال در حوزه آوا بیاید . درین موقعیت طاقت فرسا لایههای آسیبپذیر آهنگ از جمله ناشران و آموزشگاههای کوچک آهنگ دیگر حاذق به ادامه مسیر نیستند پس خوبتر است علاوه بر مواقعی که به آن اشاره کردم حالت و وام ها دیگری همچون تعویق هزینه آبونمانهایی زیرا برق , گاز , گوشی تلفن و مواقعی از این دست هم برنامهریزی هایی شود تا در آتی و با سپری شدن این معضل شاهد تداوم و بقای عمل این قشر آسیبپذیر باشیم .
: چه راهکارهایی را برای حل این مشکلات توصیه میدهید؟
درین احوال امداد بازوهای اجرایی مرزو بوم است که می بایست کارایی متعددی برای از نیز نپاشیدن صنعت های هنری نمایند و تا جایی که عبد و بنده اطلاع دارم اخیراً هم جلساتی در مجمع جهانی یونسکو به طریق آنلاین برگزار شد تا بتوانند مبتنی بر صحبتها و پیشنهادها به روش روشنی برای امداد به صنعت های فرهنگی هنری جهان از جمله آوا کارهایی را انجام اعطا کرد . آنچه درین جلسات تقریباً مورد موافقت کلیه قرار گرفت مسئله وام و وام ها بانکی با نرخ کارمزد یا این که سود ناچیز یا این که صفر و ضرورت امداد های حمایتی در برگزاری کنسرتهای آنلاین بود چراکه طبق نهایی آماری که به حیث مخاطب استخراج شده ما شاهد افت ۷۰ درصدی مخاطب در تمام جهان بودیم .
: حیث شما درباره ی برگزاری فستیوال و کنسرت ها با به کار گیری از گنجایش های فضای مجازی چیست؟
می بایست به عهده گرفت که برگزاری کنسرت آنلاین یا این که مجازی عمدتاً یک تکان حمایتگرایانه سمپاتیک است که اصلاً در صنعت آوا به معنای حقیقی وواقعی واژه جایی نداشته و نمیتواند در آن گاه تجاری چه در کشورایران و چه در کشورهای دیگر روی آن اکانت گشوده کرد یعنی این برنامهها به غیر از این که یک تکان حمایتی با ارزش است به هیچ وجه خروجی صنعتی ندارد .
اما آنچه میتواند جزء وظیفه های دولت دراین وضعیت قرار گیرد حمایت از معلمان و استادان حوزه آهنگ است که با تعطیلی کارگاهها و مرکزها آموزشی متفاوت عملاً معیشت خویش را از دست دادهاند . ما بایستی این نکته را نیز بپذیریم که اکنون زیرساختهای ما در حوزه وب و ماجراهایی از این دست به قوت کشورهای توسعه یافته نیست که بتوانیم با اتکا به آن در مسیر یادگرفتن آنلاین آهنگ هم فعال باشیم کما این که یادگرفتن و رویش ما نیز نمیتواند کاملا در یک ساختار صحیح و بنیادی تامین کننده یادگرفتن آنلاین ب
باتوجه تحت عنوان «جهش تولید» برای همین سال آیا از نگاه شما در حوزه هنری نیز نیاز به به وقوع پیوستن این شعار داریم و وظیفههای مسوولان فرهنگی و جامعه هنری برای به وقوع پیوستن شعار سال کدامند .
در سالی که از طرف جایگاه معظم رهبری به اسم جهش ایجاد مزین شده به موازات حمایت ها و پشتیبانیهای دولت و بستههای تشویقی و سعی فعالان حوزه آهنگ میتوان به سوی ایجاد بیشتر اثر ها فاخر آهنگ و ارائه و عرضه آن در عرصههای ملی و بینالمللی و رونق مقام اقتصاد در حوزه آهنگ پیش رفت و هدف عمل و بالا بردن روحیه شور و خوشحالی در جامعه را جهش داد .
: سوال آخری اینکه شما کنسولگری انجمن آوا را در ملایر فعالسازی کردهاید , چه اقداماتی تا به امروز درین حوزه داشته اید؟
با اعتنا به تشکیل شعب انجمن آوا در شهرستانها تحت عنوان نمایندگی استان در مهرماه سال قبل و با دقت به حادثه ها و اتفاقات تلخ و ناراحت کننده داخلی و ممنوعیت فعالیتهای آهنگ در بعضی مناسبت ها و در غایت چالش شیوع ویروس کرونا , راه اندازی و تجهیز اتاق انجمن و کانال تلگرامی اطلاعرسانی و برگزاری چندین گردهمایی داخلی و هم برگزاری مسترکلاس تنبکنوازی و ادراک ریتم معلم «نوید افقه» با همیاری دانش سرا کشورایران مهر و همیاری انجمن در برگزاری فستیوال آهنگ علم آموزی در تراز مدرسه ها پسرانه و دخترانه پایههای متعدد با حضور ۱۲۰ تکنواز و ۸ تیم از جمله کار های انجمن در سال قبل بود .