«رویال آلبرت هال» لندن در آستانه ی ورشکستگی
«رویال آلبرت هال» لندن در آستانه ی ورشکستگی
سالن موسیقی «رویال آلبرت هال» لندن با توجه به وضعیت همه گیری ویروس کرونا در سراسر دنیا و تعطیل شدن ناخواسته ی همه ی برنامه های این سالن علی رغم کمک های دولت بریتانیا در استانه ورشکستگی قرار گرفته است.
چندین روزِ گذشته «کرگ هاسل» که هماکنون به عنوانِ مدیرعامل این تالار فعالیت میکند , در گفتوگو با «ایندیپندنت» به شکلِ صریحی گفت که با اعتنا به بسته شدن ناخواسته سالنهای لندن به طور همزمان با همهگیری ویروسِ کرونا , این مرکز فارغ از کمکهای مالی و حمایت اضطراری دولت , پیش از۱۵۰مین سالگرد ورشکسته خواهد شد .
وی همچنین به انتقاد از حمایتهای مدنی پرداخت : «حمایت دولت بسیار مبهم و غیرمستقیم است , ما به سختی توانستهایم آنها را متقاعد کنیم و این در حالی است که دستورالعمل «الیور داودن» – وزیر فرهنگ – برای بهبود این وضعیت نه تاریخ مشخصی داراست و نه سفت و سخت است ; از آن طرف هیچ راهکارِ مشخصی در این زمینه ارائه ندادهاند , تنها یک دستورالعمل دادهاند که ما گفتیم که با این دستورالعمل نمیتوانیم کاری انجام دهیم . از آن طرف نگفتهاند که ما چه زمانی میتوانیم فعالیتهای خودمان را آغاز کنیم و معنای این یعنی ورشکستگی . »
مدیریت عامل این سالن ولی تاکید نموده است که ادامهی کار با قوانینی که برای آنان در نظر گرفته شدهاست , تقریبا غیر ممکن است .
این در حالی است کهاین سالن تاکنون مبلغ ۵ میلیون پوند قرض گرفته است و حالا مدیرانِ این مجموعه میگویند به ۵ تا ۱۰ میلیون پوند دیگر نیازمند دارند تا از ورشکستگی رها شوند .
ولی تاریخچهی سالن «رویال آلبرت هال» چیست؟
این تالار در سالِ 1851 ساخته شد , پرنس «آلبرت» که همواره شیفتهی هنر بود از درآمد نمایشگاهِ خود در سالِ 1851 ساختِ این بنا را آغاز کرد . او میخواست سالنی با ظرفیتِ سیهزار نفر بسازد , البته مهندسانِ سلطنتی به خاطر ملاحظات ایمنی آن را به هفت هزار نفر تقلیل دادند . این تالار هماکنون می تواند 5 , 272 نفر را در خویش جای دهد . به هر روی بنا به نیمه رسیده بود که پرنس «آلبرت» تبِ تیفوس گرفت و شریکش «هنری کول» آن را تمام کرد و همسرِ پرنس «آلبرت» ( ملکه ویکتوریا ) , آن را در سال 1871 بهره برداری کرد و برای اینکه یادِ شوهرش را زنده نگاه دارد , نامِ آن را «رویال آلبرت هال» گذاشت .
این تالار از آن زمان محل برگزاری بسیاری از کنسرتهای مهم بوده است و همچنان یکی از مهمترین سالنهای برگزاری کنسرت در جهان است ; مثلا از سالِ 1941 , هر فصلتابستان , کنسرتهای «پرامز» را برگزار می نماید که شامل کنسرتهای موسیقی کلاسیک و دیگر رویدادهای مختلف می گردد .
به صورت میانگین این سالن در طول سال نزدیک به 390 اجرای مختلف در طول سال برگزار مینماید .
ساختمان
این ساختمان که از 6 میلیون قطعه آجر قرمز رنگ ساخته شده شدهاست , دارنده ارتفاعی 41 متری است و هشتاد هزار قطعه سفال زینتی نیز در جای جای نمای بیرونی به کار رفته است . یک کتیبه موزائیکی هم به دور تا بدور سازه را در بر گرفته است .
این تالار در طول تمام طول سال قریب به 380 روی داد مختلف از کنسرت های جاز و پاپ گرفته تا کلاسیک و اپرا , مسابقات تنیس , مراسم تقدیر و اهدای جوایز و نمایش فیلم را میزبانی نموده است و از زمان تاسیس تا کنون 1 . 7 میلیون نفر بازدیدکننده داشته است .
البته این تالار همواره فعالیتهای عامالمنفعه نیز انجام داده است و دورههای متفاوتِ آموزش موسیقی را به صورت رایگان انجام داده است .